Santharian Development

Organization and General Discussions => Announcements and Web Design => Topic started by: Artimidor Federkiel on 29 August 2016, 00:01:42



Title: Search feature troubles
Post by: Artimidor Federkiel on 29 August 2016, 00:01:42
Just to keep you informed: The search feature is currently deactivated, and that will be the case for a couple of days. The problem is that the site was transferred to a new server which doesn't support the search scripts we've been using... Well, truth be told, the search feature is ages old, so I guess I can't get around buying the latest version. And then I need to set up everything anew etc. Also, I'm not at my main computer, so I can't get to it before Tuesday or so. Sorry for the inconvenience, but it will take a while to get it all back as it should be.

In case someone notices other things relating to the site that might be connected to the transfer, let me know. But the way it looks things work mostly fine (Forums, guestbook, Santhworld etc.) So probably the search feature is the last issue. Let's hope so... :)


Title: Re: Search feature troubles
Post by: Artimidor Federkiel on 29 August 2016, 04:50:00
BTW: Something I noticed is that the posting times are off since the transfer. There's a time difference of 6 hours. It looks like the server was transferred from the US east coast to the west? Anyway, to fix this: Go to your profile --> Look and Layout Preferences, and click on Auto Detect at the Time Offset...


Title: Re: Search feature troubles
Post by: Felsid Greytunnel on 01 September 2016, 23:14:32
Search is still down. Research has all of a sudden become very difficult.


Title: Re: Search feature troubles
Post by: Artimidor Federkiel on 02 September 2016, 02:42:06
Stay calm, Felsid...  :cool:

It's a bit more complex than I thought, need some help from support, but I'm on it. Weekend is coming, so I expect I'll get it done by then - stay tuned!


Title: Re: Search feature troubles
Post by: Felsid Greytunnel on 02 September 2016, 04:07:34
The feeling of pain every I get time I click the magnifying glass and see the error 500 is indescribable...


Title: Re: Search feature troubles
Post by: Artimidor Federkiel on 03 September 2016, 22:22:23
Ok folks - we've got an updated search feature...  :grin:

Please make sure to refresh the site when the mainframe is displayed, so that you don't get an old cached version of the frame. Because the search button now points to another page (it's a PHP script instead a CGI). Anyway, it basically looks exactly the same as before, though with some improvements e.g. auto completion, so if you type you get a couple of suggestions to pick from if you wait a bit (like on Google). There might be a few things that still need adjusting, e.g. the page file name, like voldar.htm is also included in these auto suggestions, which makes little sense. And you might find pages that are not meant to be in the index (e.g. parts of frames). Anyway, the feature is there - adjustments will follow later.

And now: Happy searching! :D